Volg ons op social media!

Scandinavisch interieur

Scandinavische meubels

Wat is een Scandinavisch interieur?

Het Scandinavisch interieur is vooral te herkennen aan de rust en authenticiteit waarbij vaak vrij sobere en minimalistische sfeer wordt uitgestraald. Scandinavisch wonen gaat ondanks de misschien wat sobere uitstraling wel gepaard met ultiem comfort en functionaliteit. Zo wordt bij bedden en boxsprings vaak de term ‘Scandinavisch slaapcomfort’ gebruikt, wat eigenlijk staat voor de meest comfortabele / luxueuze vorm van slapen.

Scandinaviërs hechten veel waarde aan details, slimme innovaties en gebruiksvriendelijkheid. Ook worden er vaak strakke lijnen aangehouden bij Scandinavische ontwerpen en is duurzaamheid ook van belang bij het kiezen van materialen en het ontwerp. Scandinavische meubels zijn dan ook vaak handwerk en staan bekend om het vakmanschap.

Kleurgebruik in een Scandinavische inrichting

Bij het Scandinavisch interieur zien we veel wit en andere lichte, natuurlijke kleuren. Wit wordt eigenlijk altijd als de basis van het interieur gezien. Hierbij kunnen eenvoudig andere kleuren worden gecombineerd. Meestal wordt er in Scandinavische interieurs gebruik gemaakt van combinaties van wit met verschillende tinten grijs en pasteltinten. Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van zwart.

Gebruikte materialen

Op het gebied van houten vloeren is Scandinavië een van de koplopers in de wereld. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende houtsoorten waaronder essen, eiken en dennen. Daarom heeft bijna elke Scandinavische woonkamer wel een houten vloer. In veel Scandinavische interieurs wordt de houten vloer wit geschilderd.

Verder wordt er veelal van natuurlijk materialen gebruik gemaakt, waarbij ook de meubels van h out, leer of stof zijn. Doordat er in Scandinavië vaak een drang is naar warmte omdat de winters vaak erg lang en koud zijn, worden er verschillende warme materialen gebruikt zoals dierenvachten, wol en vilt.