Volg ons op social media!

Onderhoud Rotan meubelen

Rotan barkrukken naturel zwart

Onderhoud Rotan meubelen

?add-to-cart=37601

Rotan is een zeer veerkrachtig natuurproduct, waarbij kleurnuances kunnen voorkomen.
Het wordt op verschillende manieren verwerkt: de stegels worden handmatig geweven, vernageld, gebogen, ingelegd en verlijmd.
Rotan wordt vaak afgewerkt met een verf- of laklaag. Het spreekt voor zich dat Rotan kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld massief hout.
Ga er daarom voorzichtig mee om zodat het materiaal niet breekt.
Voor het onderhoud van Rotan volstaat regelmatig afstoffen en een keer per maand te besproeien met een plantenspuit met water en af te nemen met een vochtige doek.
Net als hout kan ook Rotan verkleuren.
Plaats rotanmeubelen daarom ook niet in het volle daglicht of dicht in de buurt van een warmtebron, dit om breken van Rotan te voorkomen.

Het is, vooral in woningen met centrale verwarming, belangrijk om er voor te zorgen dat de luchtvochtigheid in huis op een constant peil rond de 60% blijft.
Dit is te meten met een zogenoemde hygrometer.
De luchtvochtigheid in huis kan op peil gehouden worden met bijvoorbeeld waterbakjes (aan de centrale verwarming) of met behulp van een luchtbevochtigingsapparaat.
Een constante temperatuur is ook erg belangrijk.
Wanneer de temperatuur in huis overdag 21 graden Celsius is, zorg er dan voor dat de nachttemperatuur nooit verder zakt dan 14 graden Celsius.
Vooral in de winter kunnen te grote temperatuurschommelingen leiden tot het “werken” van het hout. Zet de Rotan meubels ook nooit in de volle zon.
Want door de inwerking van licht kunnen meubels gaan verkleuren.